EU website

Praktijkovername

Uw praktijk aanbieden ter overname is een grote stap. Toch zijn er veel zelfstandige praktijkhouders die het overwegen. Want overname betekent niet automatisch ook het beëindigen van uw werkzaamheden. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Overname in vele vormen

Omdat een praktijkovername nooit hetzelfde is, werkt DentConnect met verschillende modellen. Naast complete overname van een praktijk of van een patiëntenbestand is bijvoorbeeld ook een partnermodel mogelijk. Zo blijft er nog alle ruimte voor ondernemerschap van individuele tandartsen. Ten slotte ontwikkelen we als partner samenwerkingsvormen tussen verschillende praktijken in de regio. Zo zet u een nieuwe stap in uw praktijk. 
Alle gevallen hebben één ding gemeen: we houden nadrukkelijk rekening met de eigenheid van iedere praktijk. Klik hier voor een kijkje in enkele van onze praktijken.

Continuïteit

Praktijkovername betekent kiezen voor continuïteit. Niet alleen voor de patiënten, maar ook voor de tandarts en zijn team. DentConnect zet de zorg voor patiënten bij voorkeur samen met de voormalige praktijkhouder voort. Dat is tenslotte de tandarts waar de patiënten voor hebben gekozen. Daarom is het voor de tandarts ook mogelijk om na de overname medeverantwoordelijk te blijven voor de praktijk. De invulling van dit partnermodel kent vele mogelijkheden.

Kwaliteitsverbetering

Door samenwerking profiteert iedere praktijk van schaalvoordelen van het hele netwerk. Het voortduren optimaliseren van processen door DentConnect zorgt voor waardevolle synergie en efficiency. Daarnaast stellen we na een overname een Chef de Clinique en een Praktijkcoördinator aan. Zij zijn (mede)verantwoordelijk voor de kwaliteit van de tandheelkundige behandelingen en het organisatorische beleid in de praktijk. Zo verbeteren we de patiëntenzorg en de kwaliteit van de mondzorg.

Kennismaking

Het overnameproces begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze managementleden. In dit gesprek staan we vanzelfsprekend stil bij uw wensen en verwachtingen rondom een mogelijke overname. Aan de hand van een presentatie gaan we uitgebreid in op DentConnect als serviceorganisatie. Uiteraard lichten wij het overnameproces op hoofdlijnen toe.

 

Persoonlijke gegevens

Praktijkgegevens

 

*Verplichte velden